Problemen rapporteren

Meld hier bugs en andere problemen. Dit forum is uitsluitend voor bugs, stel dus geen algemene vragen hier.

Moderator: senjer

Locked
User avatar
Michiel
Site Admin
Posts: 2386
Joined: 11 Sep 2011, 13:32

Problemen rapporteren

Post by Michiel »

Om goede ondersteuning bij problemen te bieden, vraag ik iedereen om zo duidelijk mogelijk te zijn bij het melden van problemen. Probeer waar mogelijk een situatie te vinden waarbij je het probleem kunt reproduceren. Meld in ieder geval de stappen die je gedaan genomen waarbij het probleem optrad (dit is uiteraard niet van toepassing op verkeerd geplaatste objecten of andere problemen in de route die gewoon altijd zichtbaar zijn). Wanneer je een foutmelding krijgt, vermeld dan ook wat deze foutmelding aangeeft, dat is wel zo handig.

Kijk ook even of het probleem wat je meld al gemeld is, en plaats dan (als het toegevoegde waarde heeft) een reactie op dit bericht in plaats van een nieuw bericht. Houdt het echter bij één probleem per onderwerp, anders ken het gebeuren dat een discussie door elkaar gaat lopen. Bij twijfel of twee problemen met elkaar te maken hebben kunnen berichten samengevoegd worden dan wel gesplitst worden.

Bij grafische problemen of problemen met dlls of niet starten van de simulator:
In geval van grafische problemen (zoals wegvallende objecten, rare lijnen), controleer of je de laatste versie van de drivers van je videokaart geïnstalleerd hebt. Bij problemen met dlls, in het bijzonder d3d***.dll bestanden, zorg ervoor dat je computer up to date is, met name DirectX (download hier. Ga in geen enkel geval dlls los downloaden van het internet, hiermee kan de stabiliteit van je computer in gevaar komen! Wanneer ook na deze stappen er problemen blijven optreden, vermeld dan ook de specificaties van je computer (processor, videokaart, geheugen, en besturingssysteem).
Locked