Amsterdam M5

General discussions

Moderator: senjer

MikeCA175
Posts: 19
Joined: 28 May 2020, 11:55

Re: Amsterdam M5

Post by MikeCA175 »

- Is there a map for this train?
- How do I incorporate it into a map that is already online?
User avatar
Sjoerd
Posts: 5331
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Amsterdam M5

Post by Sjoerd »

There are activities included to use it on line C and D in "Simvliet 2020", and of line M4 in "Rijndam 2022" and "Rijndam Metro 2022".

Other routes; just place it there in Explore mode, or make your own activity.
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D
User avatar
Alfacinha315
Posts: 1032
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: Amsterdam M5

Post by Alfacinha315 »

Sjoerd wrote: 25 Jun 2021, 13:03
Alfacinha315 wrote: 25 Jun 2021, 11:04 Couldn't the Amsterdam M5 run on the entire line D, as they have tiny pantohraphs (althought used for shunting into the depot)?
In this case, size does matter.... :lol:
(img)
It can't reach higher then 4,7 meters above the track. And the default height in the simulator is 5 meters.
I just tried it. Love the train. Glad we have the (fictional) 5800 series.
Great work, Sjoerd! ;)
Greetings from Lisbon, the capital city of Portugal.
User avatar
Sjoerd
Posts: 5331
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Amsterdam M5

Post by Sjoerd »

Don't forget Supertrain_fan, who created the M5 train in Sketchup.... Without that work, this train would never have existed for the simulator. ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D
User avatar
Supertrain_fan
Posts: 26
Joined: 01 Dec 2018, 21:05
Location: Santiago, Chile
Contact:

Re: Amsterdam M5

Post by Supertrain_fan »

Sjoerd wrote: 05 Jul 2021, 23:16 Don't forget Supertrain_fan, who created the M5 train in Sketchup.... Without that work, this train would never have existed for the simulator. ;)
<3

I love how everyone is happy with my model :D
Attention passengers: Metrotren service to Rancagua departing from platform 3.
Mr. Conductor, OK to proceed.
Have a nice trip!
Polete06
Posts: 57
Joined: 28 Jun 2020, 14:50

Re: Amsterdam M5

Post by Polete06 »

i'm happy with M5!!
User avatar
Alfacinha315
Posts: 1032
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: Amsterdam M5

Post by Alfacinha315 »

Sjoerd wrote: 05 Jul 2021, 23:16 Don't forget Supertrain_fan, who created the M5 train in Sketchup.... Without that work, this train would never have existed for the simulator. ;)
Oh yeah, forgot him XD

@Supertrain_fan great model! Love playing it on Simvliet line C.
Greetings from Lisbon, the capital city of Portugal.
User avatar
brozma
Posts: 409
Joined: 11 Sep 2013, 16:27
Location: Prague, Czech Republic

Re: Amsterdam M5

Post by brozma »

Alfacinha315 wrote: 07 Jul 2021, 20:38 Oh yeah, forgot him XD

@Supertrain_fan great model! Love playing it on Simvliet line C.
Indeed! Very detailed model. I was also really surprised when I saw, how small that shunting panto is. When I first saw it, I said: *mimics TF2 heavy* "The panto, it is so tiny!" and then bursted out laughing :lol: :lol:
If you want to make a very fast ride, just disable ATB/ZUB, put trottle to 1.00 and enjoy.
In my Avatar is a Logo of a Prague metro.
Sorry for my bad English. I am Czech and i am learning English
User avatar
Sjoerd
Posts: 5331
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Amsterdam M5

Post by Sjoerd »

Here is the real one again;
Image

It is only ment to be used at the Diemen depot, were overhead power supply is used to enter the maintenance workshop.

The only photo I could find of such a pantograph in use... This picture on the roof of a "Zilvermeeuw" train (type M1/M2/M3), which comes from a youtube video about the very last service of that traintype:
Image
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D
Edgar
Posts: 6
Joined: 12 Jan 2019, 14:34

Re: Amsterdam M5

Post by Edgar »

Hi Sjoerd,

The metro has been very successful. Love the model! I do wonder why it is not possible to do the realistic sounds in the metro as it has been done with the English?

Regards, Edgar
Post Reply