Lijnenkaart

Algemene discussies over de simulator.

Moderator: senjer

Post Reply
DJeee
Posts: 8
Joined: 28 Oct 2018, 13:18

Lijnenkaart

Post by DJeee »

T zou denk ik wel iets..overzichtelijker zijn om in een volgende update een versimpelde lijnenkaart voor alle lijnen in het spel te implementeren.
Nu missen we op de Simvliet lijnen een aantal lijnen. Is het niet gewoon handig om per 'stad' alle lijnen beschikbaar maken voor ochtend, middag, avond en/of nacht?

Dat maakt het overzichtelijker en geen 'gedoe' meer met Rijndam 2022, 2020 etc etc.
User avatar
Sjoerd
Posts: 4766
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Lijnenkaart

Post by Sjoerd »

Voor verschillende jaren zijn er verschillende kaarten. Dat is in het echt ook zo; probeer maar eens een HTM lijnennetkaart te vinden waar alle lijnen voor alle jaartallen op staan (die bestaat dus niet). Dat zou compleet onoverzichtelijk zijn, zeker als lijnnummers worden hergebruikt (zoals bv in Amsterdam, waar het lijnnummer 25 weer terugkomt, op een andere route en met andere bestemmingen dan waar die een paar jaar terug was opgeheven).

Een kaartsysteem als dit zou nog wel leuk zijn, waarin je onderin het gewenste jaartal kunt selecteren.... http://www.haagsekaart.nl/?mapId=20
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D
DJeee
Posts: 8
Joined: 28 Oct 2018, 13:18

Re: Lijnenkaart

Post by DJeee »

Nou, dat bedoelde ik dus wel haha. Nu hebben we telkens een subkop met de verschillende jaartallen en alle lijnen. Als er nu gewoon 1 kop met Rijndam komt, en daar onder per jaartal de lijnen... Heb een klein voorbeeldje hoe ik het handiger zou vinden. Uiteraard, het moet wel mogelijk zijn. Kan heel goed snappen dat als het een enorme klus is, het niet wordt gedaan.

Met elke lijn heb je dan zeg maar drie 'scenario's' wat kan worden gevolgd, naast het zelf maken van een dienst. Dat zou eventueel ook wat makkelijker kunnen? Een klein tooltje waarmee je zelf kan aangeven welke lijn je van waar tot waar wilt laten rijden en dan de tijd..
3.16.jpg
3.16.jpg (147.2 KiB) Viewed 2568 times
User avatar
Treinfanaat
Posts: 13
Joined: 07 Jul 2019, 09:15
Location: Den Haag
Contact:

Re: Lijnenkaart

Post by Treinfanaat »

Sjoerd wrote: 17 Jan 2020, 14:30 Voor verschillende jaren zijn er verschillende kaarten. Dat is in het echt ook zo; probeer maar eens een HTM lijnennetkaart te vinden waar alle lijnen voor alle jaartallen op staan (die bestaat dus niet). Dat zou compleet onoverzichtelijk zijn, zeker als lijnnummers worden hergebruikt (zoals bv in Amsterdam, waar het lijnnummer 25 weer terugkomt, op een andere route en met andere bestemmingen dan waar die een paar jaar terug was opgeheven).

Een kaartsysteem als dit zou nog wel leuk zijn, waarin je onderin het gewenste jaartal kunt selecteren.... http://www.haagsekaart.nl/?mapId=20
Haha klopt ja , hier in De Haag , de mooie stad achter de duineh is de kaart op ze licht haags gezegd een grote teringzooi .

Ik woon in Den Haag en reis bijna iedere dag met het OV dus ik weet ondertussen wel welke lijn waar rijdt :lol: Maar inderdaad , de nummers worden hergebruikt . Kijk maar naar lijn 23 , dat was vroeger de bus naar Duindorp en reed 22 vaak maar tot de Oude Waalsdorperweg bij het TNO . Tegenwoordig rijdt lijn 20 naar Duinzigt , Theo Mann Bouwmeesterlaan , rijdt 22 van Rijswijk De Schilp/Korttraject Rijswijk Station naar Duindorp of natuurlijk naar Garage Telexstraat ;) En boemelt lijn 23 in de zomermaanden het weekend dus nu , van Kijkduin naar Scheveningen om Den Haag heen.

Ik weet niet of jij ooit in de Den Oudsten Alliance B96 City bussen of de VDL Berkhof Diplomat'jes van HTM hebt gezeten maar het is prachtig spul , en HTM heeft nog 20/30 bussen van die types beschikbaar voor tramvervangend vervoer :lol:

Op 18 Juli tot uit me hoofd de 22ste van Juli gaan waarschijnlijk ( volgens HTM chauffeurs ) De ouwe bussies en de pas aangekochte ex-connexxion Haaglanden exex-Veolia Transport Nederland Haaglanden MAN Lion's City A21 CNG ( Euro 5 met een ZF Ecomat bak erin ) rijden op de volgende routes :

Lijn 78 ( als vervanger van lijn 12 ) Duindorp Markenseplein - Haagse Markt . vanaf daar overstappen op Tram 11 naar Hollands Spoor/Scheveningen Haven-Strand

Lijn 65 ( als vervanger van Lijn 3 Loosduinen - Brouwersgracht ) Kraayensteinlaan - Grote Markt ( Halte lijn 25 ) Vanaf daar overstappen op 3/4 naar Zoetermeer Centrum-West ( via krakeling ) of Lansingerland-Zoetermeer .

Dit is niet bevestigd door HTM zelf maar als het rijdt wel de moeite waard .

De oude Veolia bussen zijn door HTM genummerd als serie 1200 , van 1201 tot en met 1209 .

De 1208 is vermoedelijk de Veolia 6666 , die met die prachtige kickdown .

Een hele boel informatie maargoed :D Ik hoop dat je er wat aan hebt aangezien Leiden niet heel gek ver weg is van De Haag :lol:
User avatar
RotterdamMetroLover
Posts: 552
Joined: 23 Jan 2017, 15:21
Location: Somewhere in this blue world.

Re: Lijnenkaart

Post by RotterdamMetroLover »

De 6666 had idd een heel mooie kickdown. Voor de rest waren echt klote bussen. Ben blij dat nu EBS rijdt.
User avatar
RSG3
Posts: 134
Joined: 24 Apr 2020, 19:55

Re: Lijnenkaart

Post by RSG3 »

Over lijnkaarten gesproken, het zou ook wel fijn zijn als we een metro- en tramkaart los van elkaar hebben omdat allebei op één kaart erg verwarrend is.
User avatar
Treinfanaat
Posts: 13
Joined: 07 Jul 2019, 09:15
Location: Den Haag
Contact:

Re: Lijnenkaart

Post by Treinfanaat »

RotterdamMetroLover wrote: 27 Jun 2020, 14:52 De 6666 had idd een heel mooie kickdown. Voor de rest waren echt klote bussen. Ben blij dat nu EBS rijdt.
Zekers , Heeft bij RVV 31 eventjes gereden maar wegens problemen met de validators. Staat de hele serie 1200 nu opgepleurd in een hoekje op de Telexstraat maargoed..
Post Reply