WIP: MVG Class A + B

General discussions

Moderators: senjer, Tom

User avatar
LosAngelesMetro56
Posts: 941
Joined: 03 Oct 2015, 19:11
Location: Los Angeles, California, USA
Contact:

Re: WIP: MVG Class A

Post by LosAngelesMetro56 » 02 Apr 2019, 15:00

Alfacinha315 wrote:
02 Apr 2019, 14:55
What do you mean? Can we type any destination we want?
That means you can create your own texture.rifi file and place it in the Class A files.
This is now a dead account.

User avatar
Alfacinha315
Posts: 890
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: WIP: MVG Class A

Post by Alfacinha315 » 02 Apr 2019, 15:15

LosAngelesMetro56 wrote:
02 Apr 2019, 15:00
Alfacinha315 wrote:
02 Apr 2019, 14:55
What do you mean? Can we type any destination we want?
That means you can create your own texture.rifi file and place it in the Class A files.
Thanks. ;)
Greetings from Lisbon, the capital city of Portugal.

perfecttrains1000
Posts: 155
Joined: 30 Apr 2018, 17:50

Re: WIP: MVG Class A

Post by perfecttrains1000 » 02 Apr 2019, 15:18

Sjoerd wrote:
01 Apr 2019, 18:14
Alexander L. wrote:
01 Apr 2019, 18:08
I encountered this in my test drive in the "Mega - Line C" activity for Simvliet 2020 :D
Ah, I see you found the easteregg.... :D
It was inspired by this: http://www.georg-kronawitter.de/1952/a- ... ystem.html
I put a passenger compartment into the middle carriage as I found it a waste of space not to do that. ;)

I also see multiple trains in a row in your screenshot.... Update by re-downloading the train ;)
perfecttrains1000 wrote:
01 Apr 2019, 18:11
That train wont get far on the Overhead bit :D
It has a pantograph, and the train is also fitted with ZUB.
Is there any way you could spawn that in Explore Mode

User avatar
Sjoerd
Posts: 3768
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: WIP: MVG Class A

Post by Sjoerd » 02 Apr 2019, 16:04

perfecttrains1000 wrote:
02 Apr 2019, 15:18
Is there any way you could spawn that in Explore Mode
No. It can only be used in activities.
So if you want to use it in an explore setting, make an activity which does nothing at all, except placing this train somewhere on a map. ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

perfecttrains1000
Posts: 155
Joined: 30 Apr 2018, 17:50

Re: WIP: MVG Class A

Post by perfecttrains1000 » 02 Apr 2019, 16:07

Ok Thanks

User avatar
Alfacinha315
Posts: 890
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: WIP: MVG Class A

Post by Alfacinha315 » 02 Apr 2019, 16:07

How do you find that middle cariage?
Greetings from Lisbon, the capital city of Portugal.

User avatar
DT3-LZB
Posts: 45
Joined: 19 Apr 2013, 19:49
Location: Hamburg

Re: WIP: MVG Class A

Post by DT3-LZB » 02 Apr 2019, 16:15

Alexander L. wrote:
01 Apr 2019, 18:08
Well done, I really enjoy this! Is it also possible to see Nuremberg VAG repaints?
Actually the repaints exist since almost the beginning already. This is an old screenshot from December 2015 that shows all A/DT1 variants. The reason I didn't publish those is simple: I know too less about the differences when it comes to the cabview etc., like I guess the DT1 don't have the LZB controls the A cars have. That would be something I need help on as I could find a picture of the DT1 cab in Google. I'm aware of the differences in the interior however and that the younger batches use induction motors - about anything else, I'm out. (yet?)

Edit: Having said that I found one. :D Do you know if this is still what it looks like today? This picture is from 2006.

User avatar
Guille3604
Posts: 192
Joined: 01 Nov 2013, 10:32
Location: Spain, Valencia
Contact:

Re: WIP: MVG Class A

Post by Guille3604 » 02 Apr 2019, 16:33

How can you go back in the destinations board? I hit by accident "/" key and the destinations won't stop passing through without letting me stop them, I can go 1 by 1 with the "*" key, but I can't go back! xD

User avatar
DT3-LZB
Posts: 45
Joined: 19 Apr 2013, 19:49
Location: Hamburg

Re: WIP: MVG Class A

Post by DT3-LZB » 02 Apr 2019, 16:35

You are going back, you just have to wait for the destination you searched for to show up. A split-flap display cannot go backwards as that would mean lifting the segments back up, which it is not capable of. ;) Thus, e. g. if you are on position 30 but want to go to 29 it scrolls all the way through the positions until it reaches 29 again.

User avatar
Sjoerd
Posts: 3768
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: WIP: MVG Class A

Post by Sjoerd » 02 Apr 2019, 16:57

Sjoerd wrote:
01 Apr 2019, 05:47
EDIT: before questions start coming in on this; the destination displays are splitflap displays. These can not go in reverse. So when you want to go back one position, the display will automatically go trough all 62 positions to reach (and stop at) the required destination.
More practical; the display you see on the bottom of your screen when you select a destination (while you are in the drivers cab) will work like you are used to. The outside display on the front of the train will automatically match it, using the splitflap animation.
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

Post Reply