HSM Addon

Downloads and updates of the beta version.

Moderators: senjer, Tom

User avatar
Michiel
Site Admin
Posts: 1733
Joined: 11 Sep 2011, 13:32

HSM Addon

Post by Michiel » 06 Mar 2015, 17:55

For those who think the metro simulator isn't fast enough, here is the official High Speed Metro addon. Download and extract into the installation folder, disable the automatic train protection and race as far as you want. Or repaint the train into your favourite colour.

atimur
Posts: 46
Joined: 02 Jun 2014, 17:36
Location: Moscow, Russia

Re: HSM Addon

Post by atimur » 07 Mar 2015, 19:18

Nice train, brings in something new in terms of rolling stock types ;) Still not very clear for me why it's so streamlined, it has 160 kph top speed, not 250, and I don't like its design very much, but thanks anyway.

Btw, it marks the first time when train in Metrosim has gangways through the whole consist.

User avatar
Sjoerd
Posts: 3239
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: HSM Addon

Post by Sjoerd » 07 Mar 2015, 19:21

atimur wrote:Still not very clear for me why it's so streamlined, it has 160 kph top speed, not 250, and I don't like its design very much, but thanks anyway.
Just keep accelerating; it will reach 250 km/h... ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

atimur
Posts: 46
Joined: 02 Jun 2014, 17:36
Location: Moscow, Russia

Re: HSM Addon

Post by atimur » 07 Mar 2015, 20:26

Sjoerd wrote:
atimur wrote:Still not very clear for me why it's so streamlined, it has 160 kph top speed, not 250, and I don't like its design very much, but thanks anyway.
Just keep accelerating; it will reach 250 km/h... ;)
I know, I've tried this out already :D

User avatar
nstomjanssen2000
Posts: 380
Joined: 03 Aug 2013, 08:41
Location: Nijmegen (Verweggistan)
Contact:

Re: HSM Addon

Post by nstomjanssen2000 » 07 Mar 2015, 20:35

With a grey front it really looks like a mouse. But I don't like it very much too. Maybe Simvliet Design Incorporated can hire me?
Met hoogachtende groet, prof. dr. in. mr. Duymsuych, gepromoveerd in de Slag om de Coeck. Hierin sneuvelden 66 chocoladekoekjes, 72 speculaasjes, 101 stroopwafels, 145 ... [Dit relaas is onderbroken wegens het gebrek aan nut ervan.]

User avatar
Sjoerd
Posts: 3239
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: HSM Addon

Post by Sjoerd » 07 Mar 2015, 20:49

Yes, I know what you mean; it's a great train for if you want to drive something different, but as you reach the other end of the line within a few minutes, and you need the whole line to be empty, it's just not very practical.
A long (also repaintable) version of the 'standard' (R)SG3 (with the normal endcars) would have been more usefull (more potential for actual use). ;)

@Michiel; could you do us a favour and realise this? You already have all the parts, you would only have to put them together into a consist (and upload it). :)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

User avatar
metroverslaafde
Posts: 423
Joined: 08 Feb 2014, 13:32
Location: Rotterdam
Contact:

Re: HSM Addon

Post by metroverslaafde » 07 Mar 2015, 21:39

I really like it!
Only I have some Ai issues, but that is not a big problem.
The train looks nice and will work fine in a normal activity, except for the Ai stopping before the whole train is in the station.

I don't see why this high speed metro is impractical, because it can drive slowly as normal metros.

User avatar
Sjoerd
Posts: 3239
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: HSM Addon

Post by Sjoerd » 07 Mar 2015, 22:21

metroverslaafde wrote:I don't see why this high speed metro is impractical, because it can drive slowly as normal metros.
I do like the train! But I do not find it very practical. Yes, it can drive as slowly as normal metro's, but to make a comparison; you won't see a Thalys or ICE3 train in the Sprinter-service (stopping at all stations) Den Haag - Roosendaal either. ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

Darius
Posts: 22
Joined: 25 Apr 2014, 15:45

Re: HSM Addon

Post by Darius » 08 Mar 2015, 12:29

Nice looking train. Is it able to run alongside the other normal trains? Also, is it playable on activities, or do I have to make my own routes?

User avatar
MG2
Posts: 1008
Joined: 17 Apr 2013, 19:44

Re: HSM Addon

Post by MG2 » 08 Mar 2015, 14:46

Yes you can have it running alongside with the regular trains and on activities as long as you drive it yourself, as the AI wont recognize it's stop markers.

Post Reply