BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

General discussions

Moderators: senjer, Tom

Did the FAQ help you solve your problem?

Yes
19
59%
No, the methode did not work
6
19%
No, my problem is not mentioned
7
22%
 
Total votes: 32

User avatar
MetroSimGermany
Posts: 316
Joined: 08 Mar 2016, 14:41
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by MetroSimGermany » 25 Feb 2017, 06:14

File size is supposed to be 105 Megabytes

Could you please tell me your Browser and OS?
You might also try downloading the file from my Google Drive (unofficial download, no support when using my file, use at your own risk) to see if somethings wrong with your browsers downloading behaiviour. Using a Downloadmanager and/or connection to your network with a phyiscal LAN cable instead of WLAN might also help.

https://drive.google.com/open?id=0B-rYO ... 25iaHMzT0U



Greets, Mika
Support auf Deutsch? Kein Problem! Ich helfe gerne per PM. ;)
Image
discord.io/trains

User avatar
brozma
Posts: 96
Joined: 11 Sep 2013, 16:27
Location: Prague, Czech Republic

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by brozma » 23 Jun 2017, 19:36

Well Metrosim Germany. It seems that this FAQ section helped a lot since you made it. That's great, but let me add some more questions for further support in the future.

Q: My computer hums loudly or shuts down by itself when I play Metrosim. What's wrong?
A: That primarily means this. Your computer/laptop is full of dust and/or another rubbish that blocks air ducts and prevents computer/laptop to "breathe" properly. Clean your computer up and problem is over, but be careful if you have laptop. Some laptops can be tricky to clean up. If you are afraid, that you will damage your laptop trying to clean it up, send your laptop to service center for clean up.

Another option is (if you cleaned up your computer/laptop but problem persist), that you have insufficient or defective cooling. I reccomend to send your computer/laptop to service center and let them check computer cooling out.

Useful tip: If you have integraged graphic you can prevent overheating and reduce humming by enabling power saving mode in power options in control panel. This reduce CPU load and caps it (it doesn't allow CPU load go higher than maximum limit you set). Maybe You'll notice FPS drops but is much better to have less FPS than fried CPU.

Q: I have low FPS. How can I increase it?
A: It depends when FPS drops and what causes it. If your FPS drops when you are going trough specified area or when big ammount of trains is in same area, it is because of too big amount of objects to be rendered. You have to deal with it or get better hardware.
If you have low FPS independent on where are you in the map, (I didn't mean to be rude, okay?) you have s****y hardware and it can barely handle this sim. Get a better hardware.

Q: Is it possible to go on NS railway track with metro train?
A: Yes it is! In Rijndam you can spawn a train directly onto NS railway track (watch out for freight train). In Simvliet you have to spawn a train in Simvliet Haven and tow it into neighboring NS railway track using diesel locomotive. In both cases make sure not to use MG2, because MG2 is useless on overhead wire track. Also I don't recommend to use RSG2 because NS railway track uses some kind of security system compatible with ATB and because RSG2 has only ZUB security system, it can't be properly secured on NS railway track

Interesting fact: Despite of fact that metro trains can drive on NS railway track without any issues in sim, in real life they can't. If you try to do it you'll fry the train up, because of different traction voltage (750V DC in metro network, aprox. 1500V DC in NS railway network, in some parts even 25 000V AC)

Q: Why SG2 and RSG2 trains aren't more used in Simvliet 2020 and Rijndam 2018 activites?
A: I guess you haven't got four dimensional thinking got you? The SG2 and RSG2 train are too old for the time where these two maps take place. Although RSG2 are used in Rijndam metro line M5 between sections Transferium and Denia

More question will be added in the future.
If you want to make a very fast ride, just disable ATB/ZUB, put trottle to 1.00 and enjoy.
In my Avatar is a Logo of a Prague metro.
Sorry for my bad English. I am Czech and i am learning English

User avatar
Alfacinha315
Posts: 419
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by Alfacinha315 » 23 Jun 2017, 20:44

brozma wrote:
23 Jun 2017, 19:36
Interesting fact: Despite of fact that metro trains can drive on NS railway track without any issues in sim, in real life they can't. If you try to do it you'll fry the train up, because of different traction voltage (750V DC in metro network, aprox. 1500V DC in NS railway network, in some parts even 25 000V AC)
Just like in Portugal... Try to raise the Cascais line trains pantographs in the other lines on Lisbon area (like Sintra line): it will give you fireworks, and that's not what we want to São João night... :lol:
brozma wrote:
23 Jun 2017, 19:36
Q: Why SG2 and RSG2 trains aren't more used in Simvliet 2020 and Rijndam 2018 activites?
A: I guess you haven't got four dimensional thinking got you? The SG2 and RSG2 train are too old for the time where these two maps take place. Although RSG2 are used in Rijndam metro line M5 between sections Transferium and Denia.
And if you want to drive old rolling stock in all activities of the new version (like Simvliet 2020 and Rijndam 2018) just change rolling stock number in it's .act files. For example: in Simvliet 2020 you can replare RGS3 on morning rush line A activity for RSG2, just type "RSG2.xml" in stand of "RSG2.xml". Or in Rijndam 2018 you can replace "RSG3.xml" by "SG2.xml". Here's an example with an MG2 replacing an 5600 at Line C, in Mega Line C activity, due to rolling stock rupture, and in order to not cancelling the 10 a.m. train from Simvliet Airport. download/file.php?id=1296

You also can do the same thing with Rijndam 1985, for exmple, replacing "SG2-1982.xml" by "5600.xml", for example. ;) And in Rijndam 2018 Airportshuttle service still uses SG2 with livering for the effect...
Cheers from Lisbon, the capital city of Portugal.

Trains are my favourite addiction! :D "Na entrada para os comboios, atenção à distância entre as portas e a plataforma".

Image

User avatar
MP 85
Posts: 276
Joined: 02 Jan 2017, 16:11
Location: France

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by MP 85 » 23 Jun 2017, 22:23

EDIT
Alfacinha315 wrote:
23 Jun 2017, 20:44
brozma wrote:
23 Jun 2017, 19:36
Interesting fact: Despite of fact that metro trains can drive on NS railway track without any issues in sim, in real life they can't. If you try to do it you'll fry the train up, because of different traction voltage (750V DC in metro network, aprox. 1500V DC in NS railway network, in some parts even 25 000V AC)
Just like in Portugal... Try to raise the Cascais line trains pantographs in the other lines on Lisbon area (like Sintra line): it will give you fireworks, and that's not what we want to São João night... :lol:
Like this ? (an example)
Last edited by MP 85 on 27 Jun 2017, 20:36, edited 1 time in total.
Image Image
Sorry to my bad langage (Google translate) :idea:
Sorry voor mijn slechte taal (Google translate)

User avatar
Alfacinha315
Posts: 419
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by Alfacinha315 » 24 Jun 2017, 09:49

MP 85 wrote:
23 Jun 2017, 22:23
Alfacinha315 wrote:
23 Jun 2017, 20:44
brozma wrote:
23 Jun 2017, 19:36
Interesting fact: Despite of fact that metro trains can drive on NS railway track without any issues in sim, in real life they can't. If you try to do it you'll fry the train up, because of different traction voltage (750V DC in metro network, aprox. 1500V DC in NS railway network, in some parts even 25 000V AC)
Just like in Portugal... Try to raise the Cascais line trains pantographs in the other lines on Lisbon area (like Sintra line): it will give you fireworks, and that's not what we want to São João night... :lol:
Like this ?
More or less... :lol: I didn't see it in real life, but someone told me on Facebook, and also saw it in an image from a train enthusiasts group.
Cheers from Lisbon, the capital city of Portugal.

Trains are my favourite addiction! :D "Na entrada para os comboios, atenção à distância entre as portas e a plataforma".

Image

User avatar
brozma
Posts: 96
Joined: 11 Sep 2013, 16:27
Location: Prague, Czech Republic

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by brozma » 27 Jun 2017, 19:04

Alfacinha315 wrote:
24 Jun 2017, 09:49
MP 85 wrote:
23 Jun 2017, 22:23
Alfacinha315 wrote:
23 Jun 2017, 20:44


Just like in Portugal... Try to raise the Cascais line trains pantographs in the other lines on Lisbon area (like Sintra line): it will give you fireworks, and that's not what we want to São João night... :lol:
Like this ?
More or less... :lol: I didn't see it in real life, but someone told me on Facebook, and also saw it in an image from a train enthusiasts group.
@MP 85: Not exactly like in this video. In video, that was a short circuit caused by defective insulators on loco's roof. That's a huge difference from an event I mentioned above in questions.

@Alfacinha315: WTF is São João night? Is it some kind of national celebration or what? Don't be surprised I am asking. I am not Portugese. I am Czech
If you want to make a very fast ride, just disable ATB/ZUB, put trottle to 1.00 and enjoy.
In my Avatar is a Logo of a Prague metro.
Sorry for my bad English. I am Czech and i am learning English

User avatar
Alfacinha315
Posts: 419
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by Alfacinha315 » 27 Jun 2017, 20:55

brozma wrote:
27 Jun 2017, 19:04
@Alfacinha315: WTF is São João night? Is it some kind of national celebration or what? Don't be surprised I am asking. I am not Portugese. I am Czech
Yes it is, celebrated only in Oporto and Braga. :lol:

Sorry about the confusion... I used it to contextualize with my opinion, it was only a joke.
Cheers from Lisbon, the capital city of Portugal.

Trains are my favourite addiction! :D "Na entrada para os comboios, atenção à distância entre as portas e a plataforma".

Image

User avatar
luka23
Posts: 180
Joined: 17 Apr 2013, 19:41

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by luka23 » 28 Jun 2017, 23:45

MP 85 wrote:
23 Jun 2017, 22:23
Like this ? (an example)
Bosnia... :?
Op oude forum LukRacer...
Iemand een '57 Gibson Les Paul Custom gevonden vlakbij Alexanderpark?

User avatar
EddyQ10Trains
Posts: 67
Joined: 02 Dec 2016, 18:13
Location: Earth

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by EddyQ10Trains » 12 Jul 2017, 05:47

Hi guys, when I download the Direct X compatibility package, where do I put the files or what do I do with them?
Member of Parliment {House of Representatives/Tweede Kamer der Staten-Generaal} for Leidsebuurt and Haarlemmerplein

Still a curious geezer :lol: :lol:

User avatar
Metrogaming
Posts: 102
Joined: 28 Feb 2015, 16:31
Location: Paris, France

Re: BETA 3.10 FAQ (Read before starting new topic!)

Post by Metrogaming » 24 Jul 2017, 14:42

Hello, I have some problem with the graphic card choice, it allows only to choose my primary graphic card (Intel HD 5500) and not my second graphic card AMD Radeon R5 M230, I've monitored the laptop during a game it uses only the primary which has 128mb dedicated -_- so performance is very bad.
Any advice?

Thanks!
I love metro simulator beta! It's my drug!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest