Page 1 of 2

0xc000007b error

Posted: 07 Jul 2019, 00:29
by Auel Yakubu
Hello,
everytime I try to start the exe, i'm getting following error:
Image

I already tried every method i can find to solve the problem (reinstall Metrosim, reinstall DirectX, reinstall Framework, delete Xinput.dll, check hard drive, ...


Greeting from Germany

Re: 0xc000007b error

Posted: 07 Jul 2019, 09:31
by Sjoerd

Re: 0xc000007b error

Posted: 10 Jul 2019, 14:35
by Auel Yakubu
Thanks for the answer but it also dont work with the methods.
I've tried the Beta 3.9 and it worked without any problem.

Re: 0xc000007b error

Posted: 11 Jul 2019, 16:18
by Jim2016
Auel Yakubu wrote:
10 Jul 2019, 14:35
Thanks for the answer but it also dont work with the methods.
I've tried the Beta 3.9 and it worked without any problem.
Maybe your PC is 32-bit then ;)

Re: 0xc000007b error

Posted: 12 Jul 2019, 20:10
by Auel Yakubu
Jim2016 wrote:
11 Jul 2019, 16:18
Auel Yakubu wrote:
10 Jul 2019, 14:35
Thanks for the answer but it also dont work with the methods.
I've tried the Beta 3.9 and it worked without any problem.
Maybe your PC is 32-bit then ;)

Re: 0xc000007b error

Posted: 12 Jul 2019, 20:23
by MP 85
Can you give us your specifications of your computer?

Re: 0xc000007b error

Posted: 12 Jul 2019, 20:58
by Auel Yakubu
MP 85 wrote:
12 Jul 2019, 20:23
Can you give us your specifications of your computer?
GPU: Gigabyte RTX 2080
CPU: Intel i7 8700k @3.70Ghz
RAM: 32GB RAM @2400mhz DDR4
OS: Windows 10 64bit

Re: 0xc000007b error

Posted: 12 Jul 2019, 21:35
by MP 85
Have you ever tried to reinstall Microsoft Visual C ++ Visual Studio 2015, 2017 and 2019? if it is not the case you can download it here
:arrow: https://support.microsoft.com/en-us/hel ... -downloads
If you have tried everything, unfortunately you have no choice but to reinstall Windows

Re: 0xc000007b error

Posted: 12 Jul 2019, 22:13
by Jim2016
Auel Yakubu wrote:
12 Jul 2019, 20:10
Quite strange then

Re: 0xc000007b error

Posted: 12 Jul 2019, 22:18
by Jim2016
Also try updating your PC to the latest version if you haven't already. You must be on version 18362 (You can check that in Settings > System > About > Windows Specifications > OS build