Class 230

General discussions

Moderators: senjer, Tom

User avatar
MetroRio
Posts: 31
Joined: 25 Jan 2018, 19:41

Re: Class 230

Post by MetroRio » 13 Jun 2019, 21:41

It would be nice if a new fictional route was to be done with more of a British look to use all the British rolling stock without looking misplaced is current routes. Perhaps a network of some sort to use the Underground stock and this new Class 230 as appropriate
Cheers from Rio de Janeiro :D

User avatar
Sjoerd
Posts: 3941
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Class 230

Post by Sjoerd » 13 Jun 2019, 21:57

MetroRio wrote:
13 Jun 2019, 21:41
It would be nice if a new fictional route was to be done with more of a British look to use all the British rolling stock without looking misplaced is current routes. Perhaps a network of some sort to use the Underground stock and this new Class 230 as appropriate
Just search the forum.... ;)
Michiel wrote:
01 Apr 2019, 14:45
MattGames wrote:
01 Apr 2019, 13:23
So does this mean that these trains disapear from the simulator?
Yes, it also means the new fictional route inspired by London that we have been secretly working on will never be released:
Image
Or will it? :lol: :P :D
And... Here is a repaintable version of the Class 230, which I'll deliver in Vivarail colors. ;)
(Other then the outside, which is fitted with a repaint-friendly texture file; its the same train as the London Northwestern Railway variant.)

Image
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

User avatar
MetroRio
Posts: 31
Joined: 25 Jan 2018, 19:41

Re: Class 230

Post by MetroRio » 14 Jun 2019, 01:45

Oh wow, I guess I overlooked that one 🤷🏻‍♂️
Cheers from Rio de Janeiro :D

User avatar
brozma
Posts: 296
Joined: 11 Sep 2013, 16:27
Location: Prague, Czech Republic

Re: Class 230

Post by brozma » 14 Jun 2019, 10:52

Umm... I think there's a mistake in a wiki. In a wiki it says
wiki wrote:As these are powered by a diesel generator, don't forget to turn on the generator with Ctrl+E.
but I looked up on keybinds in metrosim and there's nothing related to generator at all. And I can't see keybind Ctrl+E set anywhere in options.
If you want to make a very fast ride, just disable ATB/ZUB, put trottle to 1.00 and enjoy.
In my Avatar is a Logo of a Prague metro.
Sorry for my bad English. I am Czech and i am learning English

User avatar
Sjoerd
Posts: 3941
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Class 230

Post by Sjoerd » 14 Jun 2019, 11:03

You don't have that? Then it must be a 3.15 feature (which I forgot is not present in 3.14).
I'll have to have a look at that when I test the train in the 3.14 environment later. Probably, in 3.14 it will be automatically "on", so you do not have to switch it on yourself (until 3.15). ;)
Attachments
Diesel.png
Diesel.png (3.15 KiB) Viewed 696 times
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

User avatar
brozma
Posts: 296
Joined: 11 Sep 2013, 16:27
Location: Prague, Czech Republic

Re: Class 230

Post by brozma » 14 Jun 2019, 11:16

Oh I see. Well, that's not a problem. It's just clear, that we need Beta 3.15 to be released soon, because Beta 3.14 is getting outdated.

@Michiel: If you are reading this, then you should think about releasing Beta 3.15 (if it's ready of course), because Beta 3.14 is getting outdated.
If you want to make a very fast ride, just disable ATB/ZUB, put trottle to 1.00 and enjoy.
In my Avatar is a Logo of a Prague metro.
Sorry for my bad English. I am Czech and i am learning English

User avatar
Alfacinha315
Posts: 925
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: Class 230

Post by Alfacinha315 » 14 Jun 2019, 16:57

Sjoerd wrote:
12 Jun 2019, 20:14
Image
Sorry for reposting the picture, but is that a bathroom inside of the train?
Greetings from Lisbon, the capital city of Portugal.

User avatar
Sjoerd
Posts: 3941
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Class 230

Post by Sjoerd » 14 Jun 2019, 17:47

Alfacinha315 wrote:
14 Jun 2019, 16:57
Sorry for reposting the picture, but is that a bathroom inside of the train?
https://youtu.be/wg0-kA49lNc?t=570 ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

User avatar
Alfacinha315
Posts: 925
Joined: 16 Sep 2016, 14:20

Re: Class 230

Post by Alfacinha315 » 14 Jun 2019, 18:05

Thanks for your answer. :)
Greetings from Lisbon, the capital city of Portugal.

User avatar
Sjoerd
Posts: 3941
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Class 230

Post by Sjoerd » 14 Jun 2019, 18:49

I just did a test in 3.14. A few minor issues to solve, but no real problems. ;)

Image

As expected, in 3.14, when you activate the cab (Ctrl+F4), the diesel generator is activated too (in 3.15, this has to be activated separately, just like you would raise the pantograph on an electric train).
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

Post Reply