verkeersleiden

Algemene discussies over de simulator.

Moderators: senjer, Tom

Post Reply
rik079
Posts: 45
Joined: 11 Dec 2016, 14:56

verkeersleiden

Post by rik079 » 11 Dec 2016, 15:06

is het misschien mogelijk om in een Ai route in een bepaald deel van de map zelf alle CVL te doen? dus dat bijv. het omzetten van de wissels niet mee automatisch gebeurd maar dat je als speler zeg maar in de rol van verkeersleider en niet in die van bestuurder kruipt?

User avatar
Sjoerd
Posts: 2243
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: verkeersleiden

Post by Sjoerd » 11 Dec 2016, 15:11

Je kunt altijd zelf opdrachten invoeren ook als de AI dat ook doet.
Als je zelf een deel van de kaart geheel handmatig wil doen (en de rest door de AI), dan is dat zeker te regelen. Je moet dan een CTD bestand maken waarin de wisselcomplexen van het netwerk die je zelf wilt bedienen niet automatisch geregeld worden, en vervolgens de gewenste activiteit naar dat nieuwe CTD bestand laten verwijzen.
De AI heeft in dat nieuwe CTD bestand dan geen opdrachtregels meer voor de wisselcomplexen die je uit het bestand hebt gehaald, en in de simulatie zullen die wisselcomplexen dan ook niet meer aangestuurd worden. Die moet je dan zelf gaan bedienen. ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

rik079
Posts: 45
Joined: 11 Dec 2016, 14:56

Re: verkeersleiden

Post by rik079 » 11 Dec 2016, 15:58

Sjoerd wrote:Je kunt altijd zelf opdrachten invoeren ook als de AI dat ook doet.
Als je zelf een deel van de kaart geheel handmatig wil doen (en de rest door de AI), dan is dat zeker te regelen. Je moet dan een CTD bestand maken waarin de wisselcomplexen van het netwerk die je zelf wilt bedienen niet automatisch geregeld worden, en vervolgens de gewenste activiteit naar dat nieuwe CTD bestand laten verwijzen.
De AI heeft in dat nieuwe CTD bestand dan geen opdrachtregels meer voor de wisselcomplexen die je uit het bestand hebt gehaald, en in de simulatie zullen die wisselcomplexen dan ook niet meer aangestuurd worden. Die moet je dan zelf gaan bedienen. ;)
ok, dan zijn mijn 2 vragen:

- hoe pas ik dit aan?
- is het mogelijk het CVL scherm groter te maken?

User avatar
Sjoerd
Posts: 2243
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: verkeersleiden

Post by Sjoerd » 11 Dec 2016, 16:06

Antwoord vraag 1:

In de CTD zie je bijvoorbeeld dit blok code staan:

Code: Select all

  
 <group id="SDW1">
   <mode id="AB">
    <autoblock start="165" destinations="P,A,Z">
     <start>165</start>
     <start>163</start>
     <start>161</start>
     <end end="401" free="401"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="165" destinations="S,W,M,V,O,Y,L">
     <start>165</start>
     <start>163</start>
     <start>161</start>
     <end end="167" free="167"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="402" destinations="B,X,C,K,T">
     <start>402</start>
     <start>J401</start>
     <start>406</start>
     <end end="162"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="403" destinations="B,X,C,K,T">
     <start>402</start>
     <start>J401</start>
     <start>406</start>
     <end end="162"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="164" destinations="B,X,C,K,T">
     <start>164</start>
     <start>J40</start>
     <start>J42</start>
     <start>166</start>
     <end end="162"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="167" destinations="B,X,C,K,T">
     <start>167</start>
     <end end="162"/>
    </autoblock>
   </mode>
   <mode id="DV">
    <autoblock start="165" destinations="P,A,Z">
     <start>165</start>
     <start>163</start>
     <start>161</start>
     <end end="401"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="165" destinations="S,W,M,V,O,Y,L">
     <start>165</start>
     <start>163</start>
     <start>161</start>
     <end end="167"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="402" destinations="B,X,C,K,T">
     <start>402</start>
     <start>J401</start>
     <start>406</start>
     <end end="162"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="403" destinations="B,X,C,K,T">
     <start>402</start>
     <start>J401</start>
     <start>406</start>
     <end end="162"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="164" destinations="B,X,C,K,T">
     <start>164</start>
     <start>J40</start>
     <start>J42</start>
     <start>166</start>
     <end end="162"/>
    </autoblock>
    <autoblock start="167" destinations="B,X,C,K,T">
     <start>167</start>
     <end end="162"/>
    </autoblock>
   </mode>
   <mode id="FE" allowcreate="true"/>
  </group>

Dit blok code verteld aan wisselcomplex SDW 1 (Stadionweg 1) wat er moet gebeuren als een metro op een bepaald spoor nadert, met een bepaalde bestemming. Bijvoorbeeld: Een metro die aankomt vanuit blok 167 en bestemming C (Simvliet Centrum) heeft, moet een rijweg krijgen van blok 167 naar blok 162. De simulator geeft dan zeg maar zelf de opdracht "167 162 RWI", en de rijweg wordt ingelegd.

Als je dit hele blok code wist, dan doet de simulator dit dus niet meer voor dit wisselcomplex. Dan moet je de rijwegen zelf gaan instellen.


Antwoord vraag 2: Nee, dit is niet mogelijk.
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

rik079
Posts: 45
Joined: 11 Dec 2016, 14:56

Re: verkeersleiden

Post by rik079 » 11 Dec 2016, 16:11

bedankt!

rik079
Posts: 45
Joined: 11 Dec 2016, 14:56

Re: verkeersleiden

Post by rik079 » 11 Dec 2016, 16:13

oh ja, zou het in plaats daarvan ook mogelijk zijn om bijv. de SDW1 FE command te gebruiken?

User avatar
Sjoerd
Posts: 2243
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: verkeersleiden

Post by Sjoerd » 11 Dec 2016, 16:15

Dat heb ik zelf nog niet eerder geprobeerd. Ik zou zeggen; probeer het en laat even weten hoe het gegaan is ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

rik079
Posts: 45
Joined: 11 Dec 2016, 14:56

Re: verkeersleiden

Post by rik079 » 11 Dec 2016, 16:16

doe ik!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests