Alstom Metropolis Amsterdam

Algemene discussies over de simulator.

Moderators: senjer, Tom

CitadisNicola
Posts: 19
Joined: 08 Apr 2017, 17:46

Alstom Metropolis Amsterdam

Post by CitadisNicola » 22 Jul 2018, 16:49

Ha mensen

zou het geen idee zijn om de Amsterdamse Metro toe te voegen?? zoals deze: https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... 5,_109.jpg

laat het mij weten..

mvg

Nicola van Bemmel

User avatar
Sjoerd
Posts: 3242
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by Sjoerd » 22 Jul 2018, 17:04

Als er een hoge kwaliteit Sketchup model van was geweest, met gedetailleerd interieur, dus vergelijkbaar in kwaliteit met de Russische metro, KTM23 tram, en LU1973, dan had ik die Amsterdamse metro al lang omgebouwd naar Metrosimulator.
Ik ben wel goed in aanpassingen maken aan bestaande modellen, maar niet in nieuwbouw (net als NedTrain Haarlem; een treinstel ombouwen is geen probleem, maar vraag ze niet om nog een paar exemplaren bij te bouwen of iets heel nieuws te beginnen). ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

User avatar
senjer
Posts: 958
Joined: 13 Apr 2013, 11:31

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by senjer » 22 Jul 2018, 17:17

Het maken van een compleet nieuw model vergt zoals Sjoerd al aangeeft een heel andere aanpak. Waar een bestaand model veelal een kwestie is van details aanpassen, onderdelen als deuren losknippen en textures opnieuw aanbrengen is dit anders bij een project als mijn Traxx.

Hierbij begint het met het verkrijgen van tekeningen en foto's en het uitwerken van de afmetingen. Pas dan begin ik met de eerste vormen waarbij sommige vormen (veelal de kop) soms echt veel tijd kunnen kosten. Dan moet je alle details nog gaan aanbrengen.

Al met al kost het bouwen van voertuigen vanaf niets naar een volledig voertuig veel meer tijd en is een goede behendigheid van benodigde programma's een must. Zelf ben ik ook geen grote fan van Sketchup voor treinmodellen omdat sommige vormen in Sketchup bijna onmogelijk zijn waar andere 3D programma's dit zonder moeite kunnen doen. (Uiteraard mijn mening ;) )

CitadisNicola
Posts: 19
Joined: 08 Apr 2017, 17:46

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by CitadisNicola » 22 Jul 2018, 19:04

zoek een goede softwareprogramma, en kijk naar de foto's. je bent al klaar..
je kunt het ook op een makkelijke manier doen.
waarom moeilijk doen als makkelijk ook kan???

User avatar
Michiel
Site Admin
Posts: 1733
Joined: 11 Sep 2011, 13:32

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by Michiel » 22 Jul 2018, 19:09

Waarom heb je het nog niet zelf gedaan dan? ;)

CitadisNicola
Posts: 19
Joined: 08 Apr 2017, 17:46

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by CitadisNicola » 22 Jul 2018, 19:11

ik wil het wel doen, maar ik weet niet of het mag.
en als het niet mag. doe ik het niet...
dus, mag het??

User avatar
luka23
Posts: 382
Joined: 17 Apr 2013, 19:41

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by luka23 » 22 Jul 2018, 19:12

CitadisNicola wrote:
22 Jul 2018, 19:04
zoek een goede softwareprogramma, en kijk naar de foto's. je bent al klaar..
je kunt het ook op een makkelijke manier doen.
waarom moeilijk doen als makkelijk ook kan???
Ik heb het idee dat je dit gruwelijk onderschat.

CitadisNicola
Posts: 19
Joined: 08 Apr 2017, 17:46

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by CitadisNicola » 22 Jul 2018, 19:16

hier en daar, moet je inderdaad wel kopiëren en plakken kunnen onderscheiden.
hier een code, daar een code. en je hebt een animatie voor de deuren..
hoe moeilijk kan het zijn???

User avatar
Michiel
Site Admin
Posts: 1733
Joined: 11 Sep 2011, 13:32

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by Michiel » 22 Jul 2018, 19:20

Oftewel, je snapt er geen ene sikkepit van.

CitadisNicola
Posts: 19
Joined: 08 Apr 2017, 17:46

Re: Alstom Metropolis Amsterdam

Post by CitadisNicola » 22 Jul 2018, 19:39

van 3D modelbouw, snap ik inderdaad geen sikkepit van.
maar ik kan wel kort uitleggen hoe het moet..

Post Reply