Kan MetroSimulator niet opstarten

Algemene discussies over de simulator.

Moderators: senjer, Tom

wjzondag
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2018, 19:38

Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by wjzondag » 30 Jun 2018, 11:44

Ik heb MetroSimulator zojuist gedownload maar starten van de game lijkt niet mogelijk. Ik krijg alleen maar een pop-up met de volgende foutmelding: "MetroSimulator 0.5 beta 3.10 werkt niet meer". En dan de melding dat het programma afgesloten moet worden.

Weet iemand wat dit kan zijn?

User avatar
Sjoerd
Posts: 3244
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by Sjoerd » 30 Jun 2018, 12:02

DirectX updaten....
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

wjzondag
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2018, 19:38

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by wjzondag » 30 Jun 2018, 16:08

Dank voor je snelle reactie! Ik heb een nieuwe pc en windows 10 nu helemaal bijgewerkt incl laatste vesie DirectX. Als ik de Metro Simulator nu wil starten krijg ik alleen een grijs scherm en daarna verdwijnt het ook weer. Ik heb nog geen geluk... :-(

wjzondag
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2018, 19:38

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by wjzondag » 30 Jun 2018, 19:10

Het gaat helaas niet heel makkelijk... Ik heb zowel Beta 3.14 als Beta 3.9 eerst gedeinstalleerd en daarna weer geinstalleerd. De Beta 3.1 start alleen op met een grijs scherm en verdwijnt na een paar seconden ook weer (maar er komt dan niets voor terug). Bij Beta 3.9 kom ik wel in een soort menu met de vier simvliet lijnen (die plaatjes links en beschrijvingen rechts). Maar ook daar: als ik op een van die lijnen klik verdwijnt het hele scherm weer. Wat doe ik toch fout?! :-(

User avatar
senjer
Posts: 958
Joined: 13 Apr 2013, 11:31

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by senjer » 30 Jun 2018, 19:21

Post even de specificaties van je PC, als DirectX het probleem niet is zit daar misschien het probleem.

wjzondag
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2018, 19:38

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by wjzondag » 01 Jul 2018, 19:33

Dit zijn de specificaties. Ik ben erg benieuwd wat hier mis gaat!


Specificaties
Processor

Processor
Intel Core i5
Processornummer
8400
Processorkernen
Hexa core (6)
Kloksnelheid
2800 MHz
Cache
9 MB
Turbo Frequency
4000 MHz

Geheugen

RAM-geheugen
8 GB

Harde schijf

Opslagcapaciteit
1128 GB
Totale opslagcapaciteit
1128 GB
Opslagtype
SSD + HDD
Formaat harde schijf
M.2, SATA
Hardeschijfsnelheid
7200 rpm


Videokaart

NVIDIA GeForce GTX 1050
Videogeheugen
2000 MB
Videokaartfamilie
NVIDIA GeForce

User avatar
MP 85
Posts: 357
Joined: 02 Jan 2017, 16:11
Location: France

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by MP 85 » 02 Jul 2018, 15:48

Hier is de link die het mogelijk maakt om te downloaden direct X :arrow: https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... px?id=8109
wjzondag wrote:
30 Jun 2018, 19:10
Het gaat helaas niet heel makkelijk... Ik heb zowel Beta 3.14 als Beta 3.9 eerst gedeinstalleerd en daarna weer geinstalleerd. De Beta 3.1 start alleen op met een grijs scherm en verdwijnt na een paar seconden ook weer (maar er komt dan niets voor terug). Bij Beta 3.9 kom ik wel in een soort menu met de vier simvliet lijnen (die plaatjes links en beschrijvingen rechts). Maar ook daar: als ik op een van die lijnen klik verdwijnt het hele scherm weer. Wat doe ik toch fout?! :-(
Aan het begin van de Simulator is er een grijs scherm, het is normaal omdat de Simulator laadt de routes.

Probeer dit: Ga naar de "C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Local\MetroSimulator" Directory en verwijder de inhoud ervan en start de Simulator.
Als dit niet werkt, probeert u de Simulator opnieuw te downloaden en opnieuw te installeren.
Image
Sorry to my bad langage (Google translate) :idea:
Sorry voor mijn slechte taal (Google translate)

wjzondag
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2018, 19:38

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by wjzondag » 03 Jul 2018, 20:31

Dank voor de tips! Ik heb direct X ge-update en nog een aantal andere updates doorgevoerd. Ik heb ook je suggestie van het verwijderen van de inhoud van de directory opgevolgd. Maar het hielp helaas niets... De PC liep zo vast dat ik hem opnieuw moest opstarten... Ik heb via dxdiag wel wat systeem info naar voren gehaald (zie hieronder). Staat hier nog iets geks tussen? Ik hoor het heel graag!

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 7/3/2018, 22:21:06
Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 17134) (17134.rs4_release.180410-1804)
Language: Dutch (Regional Setting: Dutch)
System Manufacturer: HP
System Model: HP Pavilion Power Desktop 580-1xx
BIOS: F.14 (type: UEFI)
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz (6 CPUs), ~2.8GHz
Memory: 8192MB RAM
Available OS Memory: 8122MB RAM
Page File: 4367MB used, 5673MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
DWM DPI Scaling: UnKnown
Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce GTX 1050
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 1050
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Type: Full Device (POST)
Device Status: 0180200A [DN_DRIVER_LOADED|DN_STARTED|DN_DISABLEABLE|DN_NT_ENUMERATOR|DN_NT_DRIVER]
Device Problem Code: No Problem
Driver Problem Code: Unknown
Display Memory: 6037 MB
Dedicated Memory: 1977 MB
Shared Memory: 4060 MB
Current Mode: 3840 x 2160 (32 bit) (60Hz)
HDR Support: Not Supported
Display Topology: Internal
Display Color Space: DXGI_COLOR_SPACE_RGB_FULL_G22_NONE_P709
Color Primaries: Red(0.652844,0.335461), Green(0.305187,0.637219), Blue(0.148937,0.062023), White Point(0.313977,0.329602)
Display Luminance: Min Luminance = 0.500000, Max Luminance = 270.000000, MaxFullFrameLuminance = 270.000000
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: LG Ultra HD
Native Mode: 3840 x 2160(p) (59.997Hz)
Output Type: Displayport External
Monitor Capabilities: HDR Not Supported
Display Pixel Format: DISPLAYCONFIG_PIXELFORMAT_32BPP
Advanced Color: Not Supported
Driver File Version: 23.21.0013.9125 (English)
Driver Version: 23.21.13.9125
DDI Version: 12
Feature Levels: 12_1,12_0,11_1,11_0,10_1,10_0,9_3,9_2,9_1
Driver Model: WDDM 2.3
Graphics Preemption: Pixel
Compute Preemption: Dispatch
Miracast: Not Supported by Graphics driver
Hybrid Graphics GPU: Not Supported
Power P-states: Not Supported
Virtualization: Paravirtualization
Block List: No Blocks
Catalog Attributes: Universal:N/A Declarative:N/A
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 16-3-2018 2:00:00, 949016 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: Unknown
Device Identifier: {D7B71E3E-5FC1-11CF-2950-35A31BC2DA35}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x1C81
SubSys ID: 0x8338103C
Revision ID: 0x00A1
Driver Strong Name: oem24.inf:0f066de3e9c630f3:Section110:23.21.13.9125:pci\ven_10de&dev_1c81&subsys_8338103c
Rank Of Driver: 00D10001
D3D9 Overlay: Supported
DXVA-HD: Supported
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
MPO MaxPlanes: 1
MPO Caps: Not Supported
MPO Stretch: Not Supported
MPO Media Hints: Not Supported
MPO Formats: Not Supported
PanelFitter Caps: Not Supported
PanelFitter Stretch: Not Supported

wjzondag
Posts: 9
Joined: 14 Mar 2018, 19:38

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by wjzondag » 05 Jul 2018, 19:04

Heeft iemand al een idee wat de oorzaak kan zijn?

User avatar
MP 85
Posts: 357
Joined: 02 Jan 2017, 16:11
Location: France

Re: Kan MetroSimulator niet opstarten

Post by MP 85 » 06 Jul 2018, 21:25

wjzondag wrote:
05 Jul 2018, 19:04
Heeft iemand al een idee wat de oorzaak kan zijn?
Ik denk de installateur corrupt is of het kan dossiers missen, proberen om de installateur van de Simulator opnieuw te downloaden en het opnieuw te installeren.
Image
Sorry to my bad langage (Google translate) :idea:
Sorry voor mijn slechte taal (Google translate)

Post Reply