Rinjdam AI Bug

Post bug reports here. Please only post bug reports here, no questions or general discussions.

Moderators: senjer, Tom

imortallknedlik
Posts: 10
Joined: 05 Oct 2018, 16:31

Re: Rinjdam AI Bug

Post by imortallknedlik » 05 Oct 2018, 18:33

@sjoerd is there fast and easy way how to change only services given to player at start of scenario? If not, can i please get list of that services in rijndam please?

imortallknedlik
Posts: 10
Joined: 05 Oct 2018, 16:31

Re: Rinjdam AI Bug

Post by imortallknedlik » 05 Oct 2018, 18:34

EDIT: I dont said anything :mrgreen:

User avatar
Sjoerd
Posts: 3172
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Rinjdam AI Bug

Post by Sjoerd » 05 Oct 2018, 18:41

During an activity, you can get the timetable for the player service by moving your mouse to the right of the screen.
In almost all Rijndam activities, the duty service number is at the top of that list (for example: "Line M4 - service 403"). And by the way; the service number is also visible in the CVL screen; it is the first 3 digits of the '4 digit and 2 letter' train number.
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

imortallknedlik
Posts: 10
Joined: 05 Oct 2018, 16:31

Re: Rinjdam AI Bug

Post by imortallknedlik » 05 Oct 2018, 18:46

Can i please get screen of where it is? i cant find file where is that player train with AI=

User avatar
Sjoerd
Posts: 3172
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Rinjdam AI Bug

Post by Sjoerd » 05 Oct 2018, 18:51

imortallknedlik wrote:
05 Oct 2018, 18:46
Can i please get screen of where it is? i cant find file where is that player train with AI=
As I said; Metrosimulator \ Data \ Routename \ Activities.
Attachments
Naamloos.jpg
Naamloos.jpg (174.43 KiB) Viewed 79 times
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

imortallknedlik
Posts: 10
Joined: 05 Oct 2018, 16:31

Re: Rinjdam AI Bug

Post by imortallknedlik » 05 Oct 2018, 18:56

I dont see that .act on that files, i will try to redownload

User avatar
Sjoerd
Posts: 3172
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Rinjdam AI Bug

Post by Sjoerd » 05 Oct 2018, 19:02

Then you should change your windows settings; some people set that to "hide extensions", in which case you see only the name of a file, and not the *.act, *.bmp, *.jpg, *.txt and so on. If you want to do any work/programming on your computer, you have to turn off that "hide extensions".
Re-installing the program won't solve this.

And no; I can not tell you how to turn off "hide extensions", as my computer is in Dutch; so I do not know the English names of the Windows menu screens you have to go trough.
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

imortallknedlik
Posts: 10
Joined: 05 Oct 2018, 16:31

Re: Rinjdam AI Bug

Post by imortallknedlik » 05 Oct 2018, 19:04

Can i please get screen of one of .act files where that player train AI is?

User avatar
Sjoerd
Posts: 3172
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Rinjdam AI Bug

Post by Sjoerd » 05 Oct 2018, 19:12

I have told (and shown) you where to find the files, two methods how to discover the service number of your train, and which pieces of code to remove in order to disable the automatic AI-activation function on that service. By now, you should be able to do it. ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

imortallknedlik
Posts: 10
Joined: 05 Oct 2018, 16:31

Re: Rinjdam AI Bug

Post by imortallknedlik » 06 Oct 2018, 09:11

BREAKING NEWS: AI drivers of Rijndam on strike.

Post Reply