Rinjdam AI Bug

Post bug reports here. Please only post bug reports here, no questions or general discussions.

Moderators: senjer, Tom

User avatar
Sjoerd
Posts: 2368
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Rinjdam AI Bug

Post by Sjoerd » 19 Oct 2017, 17:24

Get used to it; it is not changing in the comming update. To me, this is a very important feature; it prevents the network from turning into a giant traffic jam in the event you decide you want to drive another metro/tram/train (and thereby abandon the metro assigned to you in the activity).
And it only activates automatically at the starting station of the line, at the moment of sheduled departure. When it happens, just press C and it's off again and the metro/tram/train is all yours! ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

BlindNacho
Posts: 25
Joined: 30 Apr 2017, 18:20

Re: Rinjdam AI Bug

Post by BlindNacho » 19 Oct 2017, 20:45

I understand that, of course! A traffic jam in Rijndam would be massive :D
BlindNacho

tyteen4a03
Posts: 12
Joined: 05 Feb 2017, 00:21

Re: Rinjdam AI Bug

Post by tyteen4a03 » 20 Oct 2017, 19:48

Sjoerd wrote:
19 Oct 2017, 17:24
Get used to it; it is not changing in the comming update. To me, this is a very important feature; it prevents the network from turning into a giant traffic jam in the event you decide you want to drive another metro/tram/train (and thereby abandon the metro assigned to you in the activity).
And it only activates automatically at the starting station of the line, at the moment of sheduled departure. When it happens, just press C and it's off again and the metro/tram/train is all yours! ;)
I think it should be up to the player whether they want to cause a traffic jam or not. They chose to leave the campaign metro; they know exactly what they are doing. If they don't want a jam they should turn on AI Mode before they leave the train, not the other way round where you press C for them, like it or not.

User avatar
Sjoerd
Posts: 2368
Joined: 26 Dec 2014, 21:14
Location: Leiden

Re: Rinjdam AI Bug

Post by Sjoerd » 20 Oct 2017, 19:58

tyteen4a03 wrote:
20 Oct 2017, 19:48
I think it should be up to the player whether they want to cause a traffic jam or not.
You still can; the AI only activates on the starting station at the departure time (or after, if you came in delayed). To cause a traffic jam, the most easy way is to deactivate the AI when it activates, and stop the train again (and abandon it).
Or you can activate one of the other cabs in the train; that way, when the AI activates, it can't move the train.
Or you can use the CVL to set a path and then not use that path (making setting other conflicting paths which are needed for normal running impossible).
Or..... You can think of many other ways... ;)
CEO of the Rijndam Electrical Transport company :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest